tisdag 14 september 2010

Κεφτέδες ΙΚΕΑ


Κεφτέδες ΙΚΕΑ
Συστατικά :
3 κρεμμύδια
1 κιλό χοιρινό κιμά
75 γραμμάρια φρυγανιά
1 ντεσιλίτρο γάλα (100 ml)
1 ντεσιλιτρο σαντιγί (100 ml)
2 αβγά
1 ντεσιλιτρο κρέμα γάλακτος (100 ml)

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Ανακατεύουμε 75 γραμμάρια φρυγανιά με 1 ντεσιλιτρο γάλα και 1 ντεσιλιτρο σαντιγί.
Ανακατεύουμε το κρέας με 2 αβγά το κρεμμύδι το μείγμα της φρυγανιάς βάζουμε και αλάτι πιπέρι. Κάνουμε κεφτέδες που ζυγίζουν περίπου 22 γραμμάρια.
Βάζουμε του κεφτέδες σε 1 ταψί και τους βάζουμε στο φούρνο 3-4 λεπτά.
Μετά του τηγανίζουμε.

Για το σος :
4 ντεσιλιτρα νερό με το ζουμί που βγάλαν οι κεφτέδες στο φούρνο.. Βάζουμε μέσα καρότα και το αφήνουμε να βράση. Μετά βάζουμε μέσα beure marnie. beure marnie είναι 50 γραμμάρια μαργαρίνη που την αφήνουμε να λιώσει στο τηγάνι μετά βάζουμε 1 ντεσιλιτρο αλεύρι.
Το αφήνουμε να βράση και μετά βάζουμε 1 ντεσιλιτρο κρέμα γάλακτος. Επίσης βάζουμε 1 κνορ κότας η αγελάδας . Αν χρειάζεται και άλλο γεύση προσθέτουμε και άλλο κνορ όσο χριστεί.(μισό η 1)
 Αν το σος είναι πολύ πηκτό προσθέστε νερό.
Με τους κεφτέδες σερβίρουμε βραστές μικρές πατάτες η ρύζι.
 Κάντε 1 comment και πείτε μας αν σας άρεσε το φαΐ που φτιάξατε. :)
Καλή όρεξη

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar